Depilacija

EpilaDerm® sladkorna pasta je popolnoma naravni, hipoalergeni proizvod brez dodanih kemikalij, dišav in barvil, ki ne povzroča alergij ter vzdražene in pordele kože. EpilaDerm® sladkorna pasta je še posebej priporočljiva za depilacijo predelov z nežno in občutljivo kožo (bikini, pazduhe) in za depilacijo občutljive kože, nagnjene k alergični reakciji in vraščanju dlak.

V primerjavi s klasično depilacijo s segretim voskom ima depilacija s sladkorno pasto EpilaDerm® številne prednosti. Uporablja se segreta na telesno temperaturo, s čimer se izognemo lokalnemu povečanju pretoka krvi zaradi razlik v temperaturi na mestu depilacije in zato je ta način odstranjevanja dlačic  primeren tudi za osebe s problematično kožo. Sladkorna pasta zaradi svoje voljnosti prodre globje v folikel dlačice, kar zagotovi boljši oprijem dlačice v primerjavi z voskom. Boljši oprijem dlačic in depilacija v smeri rasti dlačic omogoča odstranitev celotne dlačice vključno s korenino. Klasična depilacija s segretim voskom poteka proti smeri rasti dlak, kar zelo pogosto povzroči lomljenje dlačic, vraščanje in alergijske reakcije. Tem težavam se pri depilaciji s sladkorno pasto EpilaDerm® izognemo, poleg tega pa se sladkorna pasta v primerjavi z voskom ne lepi na kožo. Kot nežen peeling odstrani le suhe in odmrle celice povrhnjice in koža je po depilaciji žametno mehka in gladka.

  • Slabosti klasične depilacije s segretim voskom

  1. Pogosto lomljenje dlačic
  2. Material za depilacijo pri klasični depilaciji nanašamo v smeri rasti dlak, kar preprečuje njegovo pronicanje globje v lasni mešiček.
  3. Depilacija poteka v nasprotni smeri od rasti dlak, kar olajša lomljenje dlak v lasnem mešičku in posledično vraščanje dlak
  • Prednosti  EpilaDerm®sladkorne depilacije

  1. Majhna možnost lomljenja dlačic
  2. Sladkorno pasto nanašamo proti smeri rasti dlak in jo zaradi njene voljnosti lahko potisnemo globoko v lasni mešiček, kar zagotovi boljši oprijem z dlako.
  3. Odstranitev dlake poteka v smeri njene rasti, kar zmanjšuje možnost njenega lomljenja v lasnem mešičku.